Медичне страхування в Україні : стан та перспективи розвитку - Качула, Світлана Валентинівна; Kachula, Svitlana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Стабілізація фінансового забезпечення галузі «Охорона здоров’я» можлива лише з впровадженням обов’язкового медичного страхування. Але на початковому етапі, сплачувати страхові внески повинні роботодавці і, вже в подальшому, враховуючи принципи солідарності, працездатне населення. Як наслідок, підвищення ефективності механізму акумуляції та розподілу страхових коштів тапокращення фінансування галузі «Охорона здоров’я» в Україні. Stabilizatsiia finansovoho zabezpechennia haluzi «Okhorona zdorovia» mozhlyva lyshe z vprovadzhenniam oboviazkovoho medychnoho strakhuvannia. Ale na pochatkovomu etapi, splachuvaty strakhovi vnesky povynni robotodavtsi i, vzhe v podalshomu, vrakhovuiuchy pryntsypy solidarnosti, pratsezdatne naselennia. Yak naslidok, pidvyshchennia efektyvnosti mekhanizmu akumuliatsii ta rozpodilu strakhovykh koshtiv tapokrashchennia finansuvannia haluzi «Okhorona zdorovia» v Ukraini.
Medychne strakhuvannia v Ukraini : stan ta perspektyvy rozvytku
Keywords: медичне страхування в Україні; medychne strakhuvannia v Ukraini; медична реформа; medychna reforma; добровільне медичне страхування; dobrovilne medychne strakhuvannia; обов’язкового медичне страхування; oboviazkovoho medychne strakhuvannia; медичні гарантії; medychni harantii