Моніторинг хірургічної патології суглобів у собак в умовах міста Дніпро - Білий, Дмитро Дмитрович; Beliy, Dmitry Dmitrievich; Beliy, Dmitry; Beliy, D. D.; Bely, Dmitry Dmitrievich; Bely, Dmitry; Bely, D. D.; Гуртова, Ольга Миколаївна; Gurtova, Olga (Дніпровський ДАЕУ, 2018)
Дисплазія суглобів у собак представляє поширену патологію, для якої на сучасний момент характерно потяжчення перебігу та зменшення середнього віку хворих пацієнтів. включення до комплексної схеми лікування нестероїдних протизапальних засобів дозволяло покращити результати лікування та отримати стабільну ремісію протягом тривалого часу. Широкий спектр фармакологічних препаратів даної групи дозволяє призначати оптимальну індивідуальну дозу, знизити ризик можливих ускладнень та комбінувати парентеральні і ентеральні їх форми, що дозволяє рекомендувати розроблені схеми протизапальної терапії за патології суглобів для впровадження в практичну діяльність лікарів ветеринарної медицини. Dysplasia of joints in dogs presents a common pathology, for which, at the present moment, the tendency of the course and reduction of the middle age of sick patients is characteristic. Inclusion in the complex scheme of treatment of nonsteroidal anti-inflammatory drugs allowed to improve the results of treatment and to obtain a stable remission for a long time. A wide range of pharmacological preparations of this group allows to assign an optimal individual dose, reduce the risk of possible complications and combine parenteral and enteral forms, which allows to recommend developed schemes of anti-inflammatory therapy for joint pathology for the introduction into the practical activities of veterinary doctors.
Monitoring of surgical pathology of joints in dogs in conditions of the city of Dnipro
Білий Дмитро Дмитрович https://orcid.org/0000-0003-3896-0384
Keywords: артрози; arthrosis; собаки; dogs; хірургічна патологія; surgical pathology; суглоби; joints; артрити; arthritis