Якість води як основний фактор в аквакультурі - Сидоренко, Кристина Євгенівна; Sydorenko, K.; Чубченко, Єлизавета Артемівна; Chubchenko, Ye.; Губанова, Надія Леонідівна; Gubanova, Nadiia; Hubanova, Nadiia; Gubanova, N.; Gubanova, N. L.; Gubanova, Nadezhda; Hubanova, N. L.; Hubanova, N. (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Вирощування гідробіонтів в умовах в аквакультури є одним із актуальних питань сучасності з урахуванням погіршення стану природних екосистем, зниження кількості водних організмів в природних водоймах внаслідок впливу антропогенних чинників та їх якості. В роботі представлені результати обстеження гідрохімічного аналізу води у водоймі на території фермерського господарства, яка використовується для вирощування гідробіонтів. Встановлено, що досліджена вода відповідає необхідним вимогам щодо до застосування її при вирощуванні риби, проте для більш рентабельного її використання в аквакультурі важливим та актуальним є додаткові лабораторні дослідження щодо впливу окремих хімічних показників на ростові процеси гідробіонтів. Cultivation of hydrobionts in aquaculture conditions is one of the urgent issues of modern times, taking into account the deterioration of the state of natural ecosystems, the decrease in the number of aquatic organisms in natural reservoirs due to the influence of anthropogenic factors and their quality. The paper presents the results of the hydrochemical analysis of the water in the reservoir on the territory of the farm, which is used for the cultivation of hydrobionts. It was established that the studied water meets the necessary requirements for its use in fish farming, however, for its more profitable use in aquaculture, additional laboratory studies on the influence of certain chemical indicators on the growth processes of hydrobionts are important and relevant.
Water quality as the main factor in aquaculture
Губанова Надія Леонідівна https://orcid.org/0000-0003-0617-2498
Keywords: органічне забруднення; organic pollution; гідрохімічні властивості води; hydrochemical properties of water; гідробіонти; hydrobionts; трансформація водойм; transformation of reservoirs