Екопоселення - Савицький, М. В.; Savytskyi, M. V.; Грицан, Юрій Іванович; Hrytsan, Yurii; Бабенко, М. М.; Babenko, M. M.; Бондаренко, О. І.; Bondarenko, O. I. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
З переходом до індустріального суспільства в Україні роль міст значно зросла. Але село залишилося осередком збереження національних традицій, шанування родини та зв’язку поколінь, які мають великий вплив на формування українського менталітету. Україна насамперед є аграрною державою, її формування проходило під впливом процесів, які відбувалися у селах. На сучасному етапі перед незалежною Українською державою стоїть нелегке завдання відродження села. Z perekhodom do industrialnoho suspilstva v Ukraini rol mist znachno zrosla. Ale selo zalyshylosia oseredkom zberezhennia natsionalnykh tradytsii, shanuvannia rodyny ta zviazku pokolin, yaki maiut velykyi vplyv na formuvannia ukrainskoho mentalitetu. Ukraina nasampered ye ahrarnoiu derzhavoiu, yii formuvannia prokhodylo pid vplyvom protsesiv, yaki vidbuvalysia u selakh. Na suchasnomu etapi pered nezalezhnoiu Ukrainskoiu derzhavoiu stoit nelehke zavdannia vidrodzhennia sela.
Ekoposelennia
Keywords: розвиток сільської соціальної інфраструктури; rozvytok silskoi sotsialnoi infrastruktury; екопоселення; ekoposelennia; відродження села; vidrodzhennia sela; стратегія розвитку аграрного сектора економіки України; stratehiia rozvytku ahrarnoho sektora ekonomiky Ukrainy