Життєвий стан деревних насаджень парку Зелений гай м. Дніпро - Іванченко, Ольга Євгенівна; Ivanchenko, Olga (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Переважна більшість насаджень парку Зелений Гай характеризуються ознаками помірного і середнього ослаблення. У фітоценозі присутні і дерева, що відмирають, а також є незначна частка свіжого сухостою та сухостою минулих років, який потребує видалення у разі своєї аварійності. У сукупності деревостан характеризується як пошкоджений. Perevazhna bilshist nasadzhen parku Zelenyi Hai kharakteryzuiutsia oznakamy pomirnoho i serednoho oslablennia. U fitotsenozi prysutni i dereva, shcho vidmyraiut, a takozh ye neznachna chastka svizhoho sukhostoiu ta sukhostoiu mynulykh rokiv, yakyi potrebuie vydalennia u razi svoiei avariinosti. U sukupnosti derevostan kharakteryzuietsia yak poshkodzhenyi.
Living condition of tree plantations of the Green Grove Park in Dnipro
Keywords: деревні насадження; tree plantations; фітосанітраний стан; phytosanitary condition; парк Зелений Гай; Green Guy Park; Дніпро; Dnipro