Вплив елементів технології на урожайність пшениці озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агрополюс-Дніпро» Дніпровського району Дніпропетровської області - Біжко, Віталій Вікторович; Bizhko, Vitalii Viktorovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Дослідження спрямовані на визначення впливу мінерального живлення, системи хімічного захисту та сортових особливостей на формування продукційного процесу пшениці озимої в умовах Північного Степу України. У дослідах використовували сорти Наснага та Славна, різні рівні удобрення і варіанти із застосуванням та без гербіцидного захисту. Встановлено, що поєднання збалансованого живлення з хімічним контролем бур’янів істотно підвищувало фотосинтетичну активність, урожайність і якість зерна. Doslidzhennia spriamovani na vyznachennia vplyvu mineralnoho zhyvlennia, systemy khimichnoho zakhystu ta sortovykh osoblyvostei na formuvannia produktsiinoho protsesu pshenytsi ozymoi v umovakh Pivnichnoho Stepu Ukrainy. U doslidakh vykorystovuvaly sorty Nasnaha ta Slavna, rizni rivni udobrennia i varianty iz zastosuvanniam ta bez herbitsydnoho zakhystu. Vstanovleno, shcho poiednannia zbalansovanoho zhyvlennia z khimichnym kontrolem burianiv istotno pidvyshchuvalo fotosyntetychnu aktyvnist, urozhainist i yakist zerna.
Vplyv elementiv tekhnolohii na urozhainist pshenytsi ozymoi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahropolius-Dnipro» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: пшениця озима; pshenytsia ozyma; сорти Наснага і Славна; sorty Nasnaha i Slavna; N₁₈₀P₆₀S₂₀; мінеральне живлення; mineralne zhyvlennia; зерна; zerna