Імунореактивність кроликів за введення культури Aerococcus viridans штам BI-22 ізольованої з молока корови - Бібен, Іван Андрійович; Biben, I.; Biben, I. A.; Biben, Ivan; Сосницький, Олександр Іванович; Sosnitskyi, O.; Sosnitsky, O. I.; Sosnitsky, A. I.; Sosnitskiy, A.; Sosnitskiy, A. I.; Sosnitskyi, A.; Sosnitskyi, A. I.; et al. (Одеський ДАУ, 2022)
При проведенні загального бактеріологічного дослідження мікрофлори молока корів на індикаторних середовищах ізольовали індигенну культуру Aerococcus viridans штам BI-22 і вивчили її морфо-тинкторіальні, культуральні, ферментативні і біологічні властивості. Ізольована культура пробіотика володіла типовими базисними властивостями, була апатогенною, антибіотикочутливою і добре приживалась в кишковику макроорганізму. За перорального застосування індигенна культура Aerococcus viridans штам BI-22 викликала підвищення протективної здібності неспецифічної імунореактивності організму кроликів. Pry provedenni zahalnoho bakteriolohichnoho doslidzhennia mikroflory moloka koriv na indykatornykh seredovyshchakh izolovaly indyhennu kulturu Aerococcus viridans shtam BI-22 i vyvchyly yii morfo-tynktorialni, kulturalni, fermentatyvni i biolohichni vlastyvosti. Izolovana kultura probiotyka volodila typovymy bazysnymy vlastyvostiamy, bula apatohennoiu, antybiotykochutlyvoiu i dobre pryzhyvalas v kyshkovyku makroorhanizmu. Za peroralnoho zastosuvannia indyhenna kultura Aerococcus viridans shtam BI-22 vyklykala pidvyshchennia protektyvnoi zdibnosti nespetsyfichnoi imunoreaktyvnosti orhanizmu krolykiv.
Imunoreaktyvnist krolykiv za vvedennia kultury Aerococcus viridans shtam BI-22 izolovanoi z moloka korovy
Бібен Іван Андрійович https://orcid.org/0000-0002-5580-5135 Сосницький Олександр Іванович https://orcid.org/0000-0002-2853-9732 Зажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494
Keywords: молоко корови; moloko korovy; імунореактивність; imunoreaktyvnist; кролики; krolyky; Aerococcus viridans; Aerococcus viridans; пробіотик; probiotyk