Ефективність використання сільськогосподарської техніки та розробка операційної технології основного обробітку ґрунту при вирощуванні пшениці озимої - Музика, Євген Олександрович; Muzyka, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Даний дипломний проект присвячено удосконаленню механізації основного обробітку ґрунту з розробкою конструкції фрези для використання в умовах базового господарства. Виконано огляд існуючих конструкцій ґрунтообробних фрез і методів їх проектування та вибране технічне рішення, що зробить процес поверхневого обробітку ґрунту менш енергомістким, а розпушення більш якісним. Проаналізовано переваги даної конструкції, у тому числі обчислені якісні показники розпушення ґрунту, та розраховані режими роботи агрегату. Розроблена конструкторська документація, виконані технологічні розрахунки і розрахунки на міцність.Danyi dyplomnyi proekt prysviacheno udoskonalenniu mekhanizatsii osnovnoho obrobitku gruntu z rozrobkoiu konstruktsii frezy dlia vykorystannia v umovakh bazovoho hospodarstva. Vykonano ohliad isnuiuchykh konstruktsii gruntoobrobnykh frez i metodiv yikh proektuvannia ta vybrane tekhnichne rishennia, shcho zrobyt protses poverkhnevoho obrobitku gruntu mensh enerhomistkym, a rozpushennia bilsh yakisnym. Proanalizovano perevahy danoi konstruktsii, u tomu chysli obchysleni yakisni pokaznyky rozpushennia gruntu, ta rozrakhovani rezhymy roboty ahrehatu. Rozroblena konstruktorska dokumentatsiia, vykonani tekhnolohichni rozrakhunky i rozrakhunky na mitsnist.
Efektyvnist vykorystannia silskohospodarskoi tekhniky ta rozrobka operatsiinoi tekhnolohii osnovnoho obrobitku gruntu pry vyroshchuvanni pshenytsi ozymoi
Keywords: основний обробіток ґрунту; osnovnyi obrobitok gruntu; технологічний процес; tekhnolohichnyi protses; робочий орган; robochyi orhan; фрезбарабан; frezbaraban