Ефективність управління агроекосистемою закритого ґрунту в товаристві з обмеженою відповідальністю «Реалті Істейт» Дніпровського району Дніпропетровської області - Новак, Валентина Ігорівна; Novak, Valentyna Ihorivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета досліджень : Розробка рекомендацій щодо підвищення ефективності управління агроекосистемами тепличних комплексів шляхом оптимізації технологічних процесів вирощування овочевих культур, впровадження екологічно безпечних методів захисту рослин та зниження енергетичних витрат. Обʹєкт дослідження - агроекосистема закритого ґрунту тепличного комплексу ТОВ «Реалті Істейт», розташованого у Дніпровському районі Дніпропетровської області. Предмет дослідження - технологічні процеси вирощування овочевих культур у закритому ґрунті, вплив інноваційних методів на врожайність, якість продукції та екологічну стійкість. Meta doslidzhen : Rozrobka rekomendatsii shchodo pidvyshchennia efektyvnosti upravlinnia ahroekosystemamy teplychnykh kompleksiv shliakhom optymizatsii tekhnolohichnykh protsesiv vyroshchuvannia ovochevykh kultur, vprovadzhennia ekolohichno bezpechnykh metodiv zakhystu roslyn ta znyzhennia enerhetychnykh vytrat. Obʹiekt doslidzhennia - ahroekosystema zakrytoho gruntu teplychnoho kompleksu TOV «Realti Isteit», roztashovanoho u Dniprovskomu raioni Dnipropetrovskoi oblasti. Predmet doslidzhennia - tekhnolohichni protsesy vyroshchuvannia ovochevykh kultur u zakrytomu grunti, vplyv innovatsiinykh metodiv na vrozhainist, yakist produktsii ta ekolohichnu stiikist.
Efektyvnist upravlinnia ahroekosystemoiu zakrytoho gruntu v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Realti Isteit» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: тепличні комплекси; teplychni kompleksy; агроекосистема; ahroekosystema; закритий ґрунт; zakrytyi grunt; овочеві культури; ovochevi kultury; гідропоніка; hidroponika