Обґрунтування реконструкції зелених насаджень та благоустрою території парку ім. О.М. Сучкова м. Самар (Дніпропетровська область) - Клочко, Наталія Сергіївна; Klochko, Nataliia Serhiivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження: декоративні деревні насадження парку ім. О.М. Сучкова м. Самар Дніпропетровської обл., елементи його благоустрою. Предмет дослідження: декоративність, естетичність зелених насаджень парку ім. О.М. Сучкова, виконання ними санітарно-гігієнічних функцій. Мета роботи: визначити асортимент та життєвий стан дендрофлори парку ім. О.М. Сучкова, оцінити таксаційні показники та відповідність рослин екологічним умовам дослідної території, надати рекомендації щодо часткової реконструкції та догляду за рослинними об’єктами. Obiekt doslidzhennia: dekoratyvni derevni nasadzhennia parku im. O.M. Suchkova m. Samar Dnipropetrovskoi obl., elementy yoho blahoustroiu. Predmet doslidzhennia: dekoratyvnist, estetychnist zelenykh nasadzhen parku im. O.M. Suchkova, vykonannia nymy sanitarno-hihiienichnykh funktsii. Meta roboty: vyznachyty asortyment ta zhyttievyi stan dendroflory parku im. O.M. Suchkova, otsinyty taksatsiini pokaznyky ta vidpovidnist roslyn ekolohichnym umovam doslidnoi terytorii, nadaty rekomendatsii shchodo chastkovoi rekonstruktsii ta dohliadu za roslynnymy obiektamy.
Obgruntuvannia rekonstruktsii zelenykh nasadzhen ta blahoustroiu terytorii parku im. O.M. Suchkova m. Samar (Dnipropetrovska oblast)
Keywords: парк ім. О.М. Сучкова; park im. O.M. Suchkova; дендрофлора; dendroflora; життєвість; zhyttievist; антропогенне навантаження; antropohenne navantazhennia; таксація; taksatsiia; рекреація; rekreatsiia