Удосконалення управління маркетинговими стратегіями на підприємстві - Бондар, Лариса Григорівна; Bondar, Larysa (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи полягає у обґрунтуванні теоретичних засад та розробці практичних рекомендацій щодо управління маркетинговими стратегіями у фермерському господарстві для підвищення його конкурентоздатності та ринкової активності. Згідно з поставленою метою необхідно вирішити поставлені завдання:  проаналізувати сутність, роль та класифікацію маркетингових стратегій у системі управління підприємством;  дослідити особливості управління маркетинговими стратегіями на підприємстві;  охарактеризувати діяльність фермерського господарства та оцінити його ринкове середовище;  провести аналіз ефективності діючої маркетингової стратегії на прикладі конкретного господарства;  внести пропозиції щодо вдосконалення управління маркетинговими стратегіями підприємства. Об’єктом дослідження є процеси управління маркетинговими стратегіями на підприємстві. Предметом дослідження є теоретичні засади та практичні підходи до управління маркетинговими стратегіями на підприємстві. Meta kvalifikatsiinoi roboty poliahaie u obgruntuvanni teoretychnykh zasad ta rozrobtsi praktychnykh rekomendatsii shchodo upravlinnia marketynhovymy stratehiiamy u fermerskomu hospodarstvi dlia pidvyshchennia yoho konkurentozdatnosti ta rynkovoi aktyvnosti. Zghidno z postavlenoiu metoiu neobkhidno vyrishyty postavleni zavdannia: - proanalizuvaty sutnist, rol ta klasyfikatsiiu marketynhovykh stratehii u systemi upravlinnia pidpryiemstvom; - doslidyty osoblyvosti upravlinnia marketynhovymy stratehiiamy na pidpryiemstvi; - okharakteryzuvaty diialnist fermerskoho hospodarstva ta otsinyty yoho rynkove seredovyshche; - provesty analiz efektyvnosti diiuchoi marketynhovoi stratehii na prykladi konkretnoho hospodarstva; - vnesty propozytsii shchodo vdoskonalennia upravlinnia marketynhovymy stratehiiamy pidpryiemstva. Obiektom doslidzhennia ye protsesy upravlinnia marketynhovymy stratehiiamy na pidpryiemstvi. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni zasady ta praktychni pidkhody do upravlinnia marketynhovymy stratehiiamy na pidpryiemstvi.
Udoskonalennia upravlinnia marketynhovymy stratehiiamy na pidpryiemstvi
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; маркетингові стратегії; marketynhovi stratehii; удосконалення управління; udoskonalennia upravlinnia