Патоморфологічна картина новоутворень молочної залози в собак - Єсіна, Елеонора В’ячеславівна; Iesina, E. V.; Yesina, E. V.; Yesina, E.; Білий, Дмитро Дмитрович; Beliy, Dmitry Dmitrievich; Beliy, Dmitry; Beliy, D. D.; Bely, Dmitry Dmitrievich; Bely, Dmitry; Bely, D. D.; Bilyi, D. D.; et al. (Дніпропетровський ДАУ, 2012)
Наведено результати досліджень патоморфологічних ознак 196 новоутворень молочної залози в собак. Злоякісні пухлини виявлені в 46,43 % випадків від загальної кількості неоплазійних процесів і представлені інфільтруючими карциномами різного ступеня зрілості і внутрішньопротоковими раками; доброякісні пухлини (21,43 %) – фіброаденомами, фібромами і ліпомами шкіри. Фіброзно-кістозні захворювання молочної залози в собак становили 28,57 % від досліджуваних тварин, а група псевдопухлин – 3,57 %. Navedeno rezultaty doslidzhen patomorfolohichnykh oznak 196 novoutvoren molochnoi zalozy v sobak. Zloiakisni pukhlyny vyiavleni v 46,43 % vypadkiv vid zahalnoi kilkosti neoplaziinykh protsesiv i predstavleni infiltruiuchymy kartsynomamy riznoho stupenia zrilosti i vnutrishnoprotokovymy rakamy; dobroiakisni pukhlyny (21,43 %) – fibroadenomamy, fibromamy i lipomamy shkiry. Fibrozno-kistozni zakhvoriuvannia molochnoi zalozy v sobak stanovyly 28,57 % vid doslidzhuvanykh tvaryn, a hrupa psevdopukhlyn – 3,57 %.
Patomorfolohichna kartyna novoutvoren molochnoi zalozy v sobak
Єсіна Елеонора В’ячеславівна http://orcid.org/0000-0003-3867-4118 Білий Дмитро Дмитрович https://orcid.org/0000-0003-3896-0384
Keywords: пухлини; pukhlyny; новоутворення молочної залози; novoutvorennia molochnoi zalozy; собаки; sobaky