Конкурентоспроможність гібридів соняшника по відношенню до бур’янів в умовах фермерського господарства «ПРОМІНЬ» Новомосковського району Дніпропетровської області - Пархоменко, Артем Васильович; Parkhomenko, Artem Vasylovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Перспективним і єдино правильним для України є перехід сільського господарства на біологічне, яке має на меті енергозбереження, забезпечення кругообігу речовин, збереження родючості ґрунтів, покращення якості продуктів харчування та умов життя людей. Незважаючи на інтенсивне вивчення впливу бур’янів на посіви сільськогосподарських культур в останні роки, проблема їх чисельності при вирощуванні соняшнику досі не вирішена, що свідчить про важливість досліджень у цій галузі. Perspektyvnym i yedyno pravylnym dlia Ukrainy ye perekhid silskoho hospodarstva na biolohichne, yake maie na meti enerhozberezhennia, zabezpechennia kruhoobihu rechovyn, zberezhennia rodiuchosti gruntiv, pokrashchennia yakosti produktiv kharchuvannia ta umov zhyttia liudei. Nezvazhaiuchy na intensyvne vyvchennia vplyvu burianiv na posivy silskohospodarskykh kultur v ostanni roky, problema yikh chyselnosti pry vyroshchuvanni soniashnyku dosi ne vyrishena, shcho svidchyt pro vazhlyvist doslidzhen u tsii haluzi.
Konkurentospromozhnist hibrydiv soniashnyka po vidnoshenniu do burianiv v umovakh fermerskoho hospodarstva «PROMIN» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: соняшник; soniashnyk; гербіциди; herbitsydy; насіння; nasinnia; бур’ян; burian; олійна культура; oliina kultura