Фізіологічні та продуктивні якості корів чорно-рябої породи на ранній стадії післяродового періоду - Піщан, Станіслав Григорович; Pishan, S.; Pischan, S.; Pishan, S. G.; Pischan, S. G.; Pishchan, Stanislav; Pishchan, S. G.; Литвищенко, Людмила Олександрівна; Lytvyschenko, L.; Litvischenko, L. O.; Litvischenko, Lіudmyla; Lytvyschenko, L. O.; et al. (Дніпропетровський ДАУ, 2011)
Викладено результати досліджень щодо змінення деяких фізіологічних показників організму корів, їхнього рівня удоїв та якості молока під час статевого збудження. Доведено, що в цей період підвищується температура тіла та поверхні шкіри, зменшується удій та вміст у ньому молочного жиру, загального білка, хоча суха речовина, сухий знежирений молочний залишок, густина та точка його замерзання залишаються без змін. Vykladeno rezultaty doslidzhen shchodo zminennia deiakykh fiziolohichnykh pokaznykiv orhanizmu koriv, yikhnoho rivnia udoiv ta yakosti moloka pid chas statevoho zbudzhennia. Dovedeno, shcho v tsei period pidvyshchuietsia temperatura tila ta poverkhni shkiry, zmenshuietsia udii ta vmist u nomu molochnoho zhyru, zahalnoho bilka, khocha sukha rechovyna, sukhyi znezhyrenyi molochnyi zalyshok, hustyna ta tochka yoho zamerzannia zalyshaiutsia bez zmin.
Fiziolohichni ta produktyvni yakosti koriv chorno-riaboi porody na rannii stadii pisliarodovoho periodu
Піщан Станіслав Григорович https://orcid.org/0000-0001-8579-9429 Литвищенко Людмила Олександрівна http://orcid.org/0000-0002-4239-5405 Піщан Ілона Станіславівна https://orcid.org/0000-0001-5030-6348
Keywords: продуктивні якості корів; produktyvni yakosti koriv; фізіологічні показники організму; fiziolohichni pokaznyky orhanizmu; корови; korovy