Удосконалення елементів технології вирощування сафлору в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «626» Синельниківського району Дніпропетровської області - Перепелиця, Артем Максимович; Perepelytsia, Artem Maksymovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт вивчення. Процес формування продуктивності сафлору красильного. Предмет дослідження. Прийоми вирощування, які включають способи сівби та норми висіву. Методи дослідження. Методична частина експерименту базувалася на теорії багатофакторних дослідів, регресійному та дисперсійному аналізі. Статистична обробка даних експериментальних досліджень проведена з використанням програм «STATISTICA» та «Excel». Obiekt vyvchennia. Protses formuvannia produktyvnosti safloru krasylnoho. Predmet doslidzhennia. Pryiomy vyroshchuvannia, yaki vkliuchaiut sposoby sivby ta normy vysivu. Metody doslidzhennia. Metodychna chastyna eksperymentu bazuvalasia na teorii bahatofaktornykh doslidiv, rehresiinomu ta dyspersiinomu analizi. Statystychna obrobka danykh eksperymentalnykh doslidzhen provedena z vykorystanniam prohram «STATISTICA» ta «Excel».
Udoskonalennia elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia safloru v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «626» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: рослини; roslyny; ґрунт; grunt; бур’ян; burian; сорт; sort; сафлора красильна; saflora krasylna