Технологія годівлі курчат бройлерів в умовах приватного акціонерного товариства “Оріль-Лідер” Кам’янського району Дніпропетровської області - Малиновський, Тимур Сергійович; Malynovskyi, Tymur Serhiiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Птахівництво як галузь тваринництва займає провідне місце, забезпечуючи населення високоцінними дієтичними продуктами харчування, а промисловість – сировиною для переробки. У господарстві значна роль відводиться годівлі, тому і мета, і завдання нашої роботи були спрямовані на вивчення технології годівлі бройлерів. Кваліфікаційна бакалаврська робота виконана на базі приватного акціонерного товариства “Оріль-Лідер” Кам’янського району, Дніпропетровської області. Під час виробничої практики було детально вивчено технологію вирощування та годівлі курчат бройлерів. Тому й мета роботи полягала у вивченні впливу годівельних факторів на продуктивність та якісні показники м’яса. Дослідження були виконані згідно завдань, які викладені у роботі в логічній послідовності. Робота містить реферативну частину за темою, методику та матеріали дослідження, результати власних досліджень, які наведені у таблицях та представлені у висновках роботи. ПрАТ “Оріль-Лідер” це потужний комплекс, який входить в систему АОЗТ “Миронівський хлібопродукт”, характеризується сучасними технологіями годівлі та вирощування птиці. Ptakhivnytstvo yak haluz tvarynnytstva zaimaie providne mistse, zabezpechuiuchy naselennia vysokotsinnymy diietychnymy produktamy kharchuvannia, a promyslovist – syrovynoiu dlia pererobky. U hospodarstvi znachna rol vidvodytsia hodivli, tomu i meta, i zavdannia nashoi roboty buly spriamovani na vyvchennia tekhnolohii hodivli broileriv. Kvalifikatsiina bakalavrska robota vykonana na bazi pryvatnoho aktsionernoho tovarystva “Oril-Lider” Kamianskoho raionu, Dnipropetrovskoi oblasti. Pid chas vyrobnychoi praktyky bulo detalno vyvcheno tekhnolohiiu vyroshchuvannia ta hodivli kurchat broileriv. Tomu y meta roboty poliahala u vyvchenni vplyvu hodivelnykh faktoriv na produktyvnist ta yakisni pokaznyky miasa. Doslidzhennia buly vykonani zghidno zavdan, yaki vykladeni u roboti v lohichnii poslidovnosti. Robota mistyt referatyvnu chastynu za temoiu, metodyku ta materialy doslidzhennia, rezultaty vlasnykh doslidzhen, yaki navedeni u tablytsiakh ta predstavleni u vysnovkakh roboty. PrAT “Oril-Lider” tse potuzhnyi kompleks, yakyi vkhodyt v systemu AOZT “Myronivskyi khliboprodukt”, kharakteryzuietsia suchasnymy tekhnolohiiamy hodivli ta vyroshchuvannia ptytsi.
Tekhnolohiia hodivli kurchat broileriv v umovakh pryvatnoho aktsionernoho tovarystva “Oril-Lider” Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: технологія вирощування курчат бройлерів; tekhnolohiia vyroshchuvannia kurchat broileriv; технологія годівлі курчат бройлерів; tekhnolohiia hodivli kurchat broileriv; птахівництво; ptakhivnytstvo