Indication of mycobacteria of mammals and birds at the zoo - Gavrilina, O.; Gavrilina, O. G.; Gavrylina, O.; Gavrylina, O. G.; Havrylina, O.; Havrylina, O. G.; Gavrilina, Olena; Гавриліна, Олена Геннадіївна; Alekseeva, Nataliya; Alekseeva, N. V.; Alekseeva, Natalia; Алексєєва, Наталія Вікторівна; et al. (My University, 2019)
The results of allergic, bacteriological and biochemical studies in the diagnosis ofmycobacterial infections of mammals and birds in the zoo of the municipal enterprise«T. H. Shevchenko park of Culture and Rest» Dnipro city are described. Comprehensiveepizootic research was aimed at the exclusion of dangerous pathogenic mycobacteria. Zoologicalzones of pathogenic mycobacteria were not recorded in the environment and in animalorganisms, but in the ground of enclosures and faeces we identified three cultures of acid-fastmicroorganisms, one of them was identified as M. flavescens, indicating the circulations ofmycobacterial agents in internal and external environment of animal biotope of zoo. Результати алергічних, бактеріологічних і біохімічних досліджень в діагностиці мікобактеріальних інфекцій ссавців і птиці зоопарку комунального підприємства «Парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка» місто Дніпро. Комплекснеепізоотичне дослідження були спрямовані на виключення небезпечних патогенних мікобактерій. При проведенні комплексного епізоотологічногодослідження на мікобактеріальніінфекціїтваринзоологічноїколекціїзоозоникомунальногопідприємства «Парк культури та відпочинкуім. Т.Г. Шевченка»нами не встановлено реакцій гіперчутливості уповільненої типу при проведенні внутрішньошкірної туберкулінової проби офіцинальнимисенсітінамі мікобактерій і не ізольовано патогенних мікобактерій, проте з об'єктів зовнішнього середовища і фекалій (посліду) культуральним методом виділені три культури кислотостійких мікроорганізмів, одна з яких булу ідентифікована як M. flavescens.
Індикація мікобактерій у ссавців і птиці зоопарку
Гавриліна Олена Геннадіївна http://orcid.org/0000-0001-9624-9510 Алексєєва Наталія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-1984-5209
Keywords: allergic, bacteriological and biochemical research; алергічні, бактеріологічні та біохімічні дослідження; mycobacterial infections; мікобактеріальні інфекції; animals of the zoological collection; тварини зоопарку; diagnosis of mycobacterioses; діагностика мікобактерій