Вплив кріобіодобавки на продуктивність та природну резистентність ставової риби в акварумальних умовах - Коваленко, Олександр Анатолійович; Kovalenko, Oleksandr; Горчанок, Анна Володимирівна; Horchanok, Anna; Horchanok, A.; Horchanok, A. V.; Gorchanok, A. V. (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Було проведено підбір і аналіз вітчизняних і зарубіжних джерел літератури щодо питання, яке вивчається; узагльнено літературні дані щодо застосування рослинної сировини та організм риб з метою підвищення їх продкутивності та опірності організму до шкідливих чинників. Встановлено позитивний вплив кріобіодобавки «Immunolife-Fish», виготовленої на основі лікарських рослин на прирости маси тіла мальків коропа лускатого в акваріумальних умовах. Доведено імуномодулюючі та антиоксидантні ефекти кріобіодобавки «Immunolife-Fish», на моделі дворічок коропа лускатого та товстолоба білого за дії теплового стрес-фактора. The selection and analysis of domestic and foreign sources of literature on the issue being studied was carried out; literary data on the use of plant raw materials and the body of fish in order to increase their productivity and resistance of the body to harmful factors are summarized. The positive effect of cryobioadditive "Immunolife-Fish" made on the basis of medicinal plants on body weight gains of scaly carp fry in aquarium conditions was established. The immunomodulating and antioxidant effects of the cryobioadditive "Immunolife-Fish" were proven on the model of scaly carp and white crucian carp under the influence of a heat stress factor.
Vplyv kriobiodobavky na produktyvnist ta pryrodnu rezystentnist stavovoi ryby v akvarumalnykh umovakh
Горчанок Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477
Keywords: продуктивність коропа лускатого; performance of scaly carp; кріобіодобавка «Immunolife-Fish»; cryobioadditive "Immunolife-Fish"; рибництво; rybnytstvo