Удосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління кредиторською заборгованістю в контексті фінансово-економічної безпеки підприємства - Єрмілов, Роман Вікторович; Yermilov, Roman (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження є процес обліково-аналітичного забезпечення управління кредиторською заборгованістю. Предмет дослідження є теоретичні та методичні проблеми, пов'язані з удосконаленням обліково-аналітичного забезпечення управління кредиторською заборгованістю в контексті фінансово-економічної безпеки підприємства. Метою роботи є вивчення ролі та динаміки руху кредиторської заборгованості в контексті фінансово-економічної безпеки підприємства, виявлення основних проблем управління кредиторською заборгованістю та надання на основі аналізу сучасних концепцій фінансового менеджменту пропозицій щодо його вдосконалення, що передбачають певне зниження інших операційних витрат при оптимізації фінансових ризиків Obiekt doslidzhennia ye protses oblikovo-analitychnoho zabezpechennia upravlinnia kredytorskoiu zaborhovanistiu. Predmet doslidzhennia ye teoretychni ta metodychni problemy, poviazani z udoskonalenniam oblikovo-analitychnoho zabezpechennia upravlinnia kredytorskoiu zaborhovanistiu v konteksti finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva. Metoiu roboty ye vyvchennia roli ta dynamiky rukhu kredytorskoi zaborhovanosti v konteksti finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva, vyiavlennia osnovnykh problem upravlinnia kredytorskoiu zaborhovanistiu ta nadannia na osnovi analizu suchasnykh kontseptsii finansovoho menedzhmentu propozytsii shchodo yoho vdoskonalennia, shcho peredbachaiut pevne znyzhennia inshykh operatsiinykh vytrat pry optymizatsii finansovykh ryzykiv
Udoskonalennia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia upravlinnia kredytorskoiu zaborhovanistiu v konteksti finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva
Keywords: аналіз; analysis; забезпечення; support; облік; accounting; кредиторська заборгованість; accounts payable; дебіторська заборгованість; accounts receivable; фінансово-економічна безпека; financial and economic security; процес; process; підприємство; enterprise