Удосконалення технологічного процесу створення мікроклімату на свинофермі з розробкою рекуператора теплоти - Калюга, Анатолій Іванович; Kaliuha, Anatolii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
В проекті написано вступ, приведено аналіз виробничої діяльності підприємства, зроблені висновки про необхідність удосконалення системи вентиляції і обігріву повітря. На основі огляду зоотехнічних вимог та існуючих рішень зроблено розрахунок параметрів вентиляції приміщення. Розроблено конструкцію рекуператора повітря. Запропоновано вимоги з охорони праці для процесу очищення і обігріву повітря. Проведено техніко-економічну оцінку розробленого рекуператора повітря. V proekti napysano vstup, pryvedeno analiz vyrobnychoi diialnosti pidpryiemstva, zrobleni vysnovky pro neobkhidnist udoskonalennia systemy ventyliatsii i obihrivu povitria. Na osnovi ohliadu zootekhnichnykh vymoh ta isnuiuchykh rishen zrobleno rozrakhunok parametriv ventyliatsii prymishchennia. Rozrobleno konstruktsiiu rekuperatora povitria. Zaproponovano vymohy z okhorony pratsi dlia protsesu ochyshchennia i obihrivu povitria. Provedeno tekhniko-ekonomichnu otsinku rozroblenoho rekuperatora povitria.
Udoskonalennia tekhnolohichnoho protsesu stvorennia mikroklimatu na svynofermi z rozrobkoiu rekuperatora teploty
Keywords: свиноферма; svynoferma; вентиляція; ventyliatsiia; обігрів; obihriv; повітря; povitria; експлуатаційні витрати; ekspluatatsiini vytraty; ефект; efekt