Обґрунтування технології повітряного сорго з використанням сортів «Sorghum bicolor» української селекції - Бурій, Дмитро Олександрович; Burii, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Об’єкт дослідження: сорго, сориз, НВЧ-обробка, методи, технологічні властивості повітряного зерна, органолептичні і фізико-хімічні показники якості поп-сорго. Метою роботи обґрунтування технології отримання повітряного зерна сорго шляхом використання надвисокочастотної обробки В роботі досліджено: - процес НВЧ-обробки зерна согро для отримання повітряного зерна. - Визначено оптимальні параметри процесу надвисокочастотної обробки зерна сорго. - Досліджено вплив термічної обробки на якість повітряного зерна. - Дослідження фізико-хіміного складу зерна сорго. - Визначено кількісні показники якості готового продукту. - Аналізовано органолептичну оцінку якості поп-сорго. - Проведено порівняльний аналіз повітряного зерна сорго і соризу. - Дослідження ринку попкорну Obiekt doslidzhennia: sorho, soryz, NVCh-obrobka, metody, tekhnolohichni vlastyvosti povitrianoho zerna, orhanoleptychni i fizyko-khimichni pokaznyky yakosti pop-sorho. Metoiu roboty obgruntuvannia tekhnolohii otrymannia povitrianoho zerna sorho shliakhom vykorystannia nadvysokochastotnoi obrobky V roboti doslidzheno: - protses NVCh-obrobky zerna sohro dlia otrymannia povitrianoho zerna. - Vyznacheno optymalni parametry protsesu nadvysokochastotnoi obrobky zerna sorho. - Doslidzheno vplyv termichnoi obrobky na yakist povitrianoho zerna. - Doslidzhennia fizyko-khiminoho skladu zerna sorho. - Vyznacheno kilkisni pokaznyky yakosti hotovoho produktu. - Analizovano orhanoleptychnu otsinku yakosti pop-sorho. - Provedeno porivnialnyi analiz povitrianoho zerna sorho i soryzu. - Doslidzhennia rynku popkornu
Obgruntuvannia tekhnolohii povitrianoho sorho z vykorystanniam sortiv «Sorghum bicolor» ukrainskoi selektsii
Keywords: сорго; sorho; Sorhgum Bikolor; Sorhgum Bikolor; сориз; soryz; повітряне зерно; povitriane zerno; НВЧ-обробка; NVCh-obrobka; поппінг; poppinh