Вплив мікродобрив на урожайність пшениці озимої в умовах фермерського господарства «Добробут» Самарівського району Дніпропетровської області - Чубарь, Олексій Олексійович; Chubar, Oleksii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Сучасна система удобрення озимої пшениці перебуває на етапі удосконалення та пошуку найбільш ефективних шляхів використання добрив в умовах змін клімату, суттєвого подорожчання добрив та енергоносіїв, а також активного впровадження новітніх форм мікро- і макродобрив та стимуляторів росту. У зв’язку з цим виникає потреба в більш ґрунтовному вивченні ефективності мікродобрив, зокрема їх впливу на ріст, розвиток пшениці озимої та відповідне зростання урожайності. Suchasna systema udobrennia ozymoi pshenytsi perebuvaie na etapi udoskonalennia ta poshuku naibilsh efektyvnykh shliakhiv vykorystannia dobryv v umovakh zmin klimatu, suttievoho podorozhchannia dobryv ta enerhonosiiv, a takozh aktyvnoho vprovadzhennia novitnikh form mikro- i makrodobryv ta stymuliatoriv rostu. U zviazku z tsym vynykaie potreba v bilsh gruntovnomu vyvchenni efektyvnosti mikrodobryv, zokrema yikh vplyvu na rist, rozvytok pshenytsi ozymoi ta vidpovidne zrostannia urozhainosti.
Vplyv mikrodobryv na urozhainist pshenytsi ozymoi v umovakh fermerskoho hospodarstva «Dobrobut» Samarivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: мікродобрива; mikrodobryva; озима пшениця; ozyma pshenytsia; ріст; rist; розвиток рослин; rozvytok roslyn; урожайність зерна; urozhainist zerna