Критерії значимості бухгалтерської інформації при формуванні облікової політики - Васільєва, Леся Миколаївна; Vasilieva, Lesia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Формування облікової політики підприємства залежить від інтересів різних груп користувачів облікової інформації й є одним із важливих етапів функціонування підприємства в ринкових умовах господарювання, адже від прийнятої облікової політики залежить не тільки фінансовий результат, а й фінансовий стан підприємства. Повне та правдиве подання інформації про фінансові результати і фінансовий стан підприємства у звітності значною мірою залежить від рівня формування та застосування облікової політики, яка б ураховувала умови діяльності підприємства, організаційно-технологічні особливості тощо. Від уміло сформованої облікової політики залежать ефективність управління фінансово-господарською діяльністю підприємства та стратегія його розвитку на тривалу перспективу Formuvannia oblikovoi polityky pidpryiemstva zalezhyt vid interesiv riznykh hrup korystuvachiv oblikovoi informatsii y ye odnym iz vazhlyvykh etapiv funktsionuvannia pidpryiemstva v rynkovykh umovakh hospodariuvannia, adzhe vid pryiniatoi oblikovoi polityky zalezhyt ne tilky finansovyi rezultat, a y finansovyi stan pidpryiemstva. Povne ta pravdyve podannia informatsii pro finansovi rezultaty i finansovyi stan pidpryiemstva u zvitnosti znachnoiu miroiu zalezhyt vid rivnia formuvannia ta zastosuvannia oblikovoi polityky, yaka b urakhovuvala umovy diialnosti pidpryiemstva, orhanizatsiino-tekhnolohichni osoblyvosti toshcho. Vid umilo sformovanoi oblikovoi polityky zalezhat efektyvnist upravlinnia finansovo-hospodarskoiu diialnistiu pidpryiemstva ta stratehiia yoho rozvytku na tryvalu perspektyvu
Kryterii znachymosti bukhhalterskoi informatsii pry formuvanni oblikovoi polityky
Keywords: облікова політика; oblikova polityka; бухгалтерська інформація; bukhhalterska informatsiia; формування; formuvannia