Підвищення точності затягування різьбових з'єднань під час технічного сервісу агрегатів мобільних машин - Фелонюк, Владислав Валерійович; Feloniuk, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
В дипломній роботі були розглянуті існуючі методи підвищення на-дійності різьбових з'єднань, розглянуто способи контроль методів затяжки групових різьбових сполучень. Проведено теоретичні та експериментальні дослідження, що підтверджують припущення про вплив стану різьбового з'єднання на коефіцієнт тертя в різьбі та контролю моментів загвинчування і відгвинчування. Також були розроблені заходи з охорони праці і розрахована техніко-економічна оцінка проектних рішень. V dyplomnii roboti buly rozghlianuti isnuiuchi metody pidvyshchennia na-diinosti rizbovykh ziednan, rozghlianuto sposoby kontrol metodiv zatiazhky hrupovykh rizbovykh spoluchen. Provedeno teoretychni ta eksperymentalni doslidzhennia, shcho pidtverdzhuiut prypushchennia pro vplyv stanu rizbovoho ziednannia na koefitsiient tertia v rizbi ta kontroliu momentiv zahvynchuvannia i vidhvynchuvannia. Takozh buly rozrobleni zakhody z okhorony pratsi i rozrakhovana tekhniko-ekonomichna otsinka proektnykh rishen.
Pidvyshchennia tochnosti zatiahuvannia rizbovykh ziednan pid chas tekhnichnoho servisu ahrehativ mobilnykh mashyn
Keywords: надійність; nadiinist; різьба; rizba; різьбове з'єднання; rizbove ziednannia; групове різьбове сполучення; hrupove rizbove spoluchennia; автомобіль; avtomobil; трактор; traktor; дослідження; doslidzhennia; роботоздатність; robotozdatnist