Оцінка життєздатності новонароджених телят залежно від стресостійкості їх матерів - Cанжара, Роман Андрійович; Sanzhara, R. A.; Sanzhara, R.; Sanzhara, Roman; Sanjara, R. A.; Sangara, R. A. (Миколаївський ДАУ, 2010)
Проведено оцінку морфофункціонального статусу навонароджених телят з розподілом на групи за стресостійкістю їх матерів. Встановлено, що кращу життєздатність та прояв вроджених рефлексів мають телята, отримані від стресостійких корів. Provedeno otsinku morfofunktsionalnoho statusu navonarodzhenykh teliat z rozpodilom na hrupy za stresostiikistiu yikh materiv. Vstanovleno, shcho krashchu zhyttiezdatnist ta proiav vrodzhenykh refleksiv maiut teliata, otrymani vid stresostiikykh koriv.
Otsinka zhyttiezdatnosti novonarodzhenykh teliat zalezhno vid stresostiikosti yikh materiv
Cанжара Роман Андрійович https://orcid.org/0000-0002-7660-2476
Keywords: морфофункціональний статус; morfofunktsionalnyi status; телята; teliata; життєздатність; zhyttiezdatnist; стресостійкість; stresostiikist