Удосконалення системи менеджменту продуктивності праці в аграрному підприємстві - Персіанова, Тетяна Вікторівна; Persianova, Tetiana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Продуктивність праці доцільно вважати ключовою економічною категорією, яка найкраще відображає ефективність суспільного виробництва. Тут у тісному поєднанні акумулюється ефективність використання трудових, земельних, матеріально-технічних і фінансових ресурсів. Підвищення продуктивності праці є однією з головних умов розвитку сільськогосподарського виробництва і на цій основі забезпечення значного зростання матеріального добробуту українського народу та здійснення соціальних змін у країні. Produktyvnist pratsi dotsilno vvazhaty kliuchovoiu ekonomichnoiu katehoriieiu, yaka naikrashche vidobrazhaie efektyvnist suspilnoho vyrobnytstva. Tut u tisnomu poiednanni akumuliuietsia efektyvnist vykorystannia trudovykh, zemelnykh, materialno-tekhnichnykh i finansovykh resursiv. Pidvyshchennia produktyvnosti pratsi ye odniieiu z holovnykh umov rozvytku silskohospodarskoho vyrobnytstva i na tsii osnovi zabezpechennia znachnoho zrostannia materialnoho dobrobutu ukrainskoho narodu ta zdiisnennia sotsialnykh zmin u kraini.
Udoskonalennia systemy menedzhmentu produktyvnosti pratsi v ahrarnomu pidpryiemstvi
Keywords: аграрне підприємство; ahrarne pidpryiemstvo; продуктивність праці; produktyvnist pratsi; удосконалення системи менеджменту; udoskonalennia systemy menedzhmentu