Обґрунтування оптимальних параметрів термічної обробки деталей турбокомпресора - Захаров, Данило Олександрович; Zakharov, Danylo Oleksandrovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Дипломна робота магістра присвячена обґрунтуванню оптимальних параметрів термічної обробки деталей турбокомпресора. Дослідження зосереджено на визначенні ефективних режимів та умов, які забезпечують максимальну ефективність процесу термічної обробки для підвищення характеристик турбокомпресора. У роботі використовуються сучасні методи моделювання та аналізу теплових процесів для визначення впливу різних параметрів термічної обробки на властивості матеріалів деталей. Результати досліджень дозволяють визначити оптимальні температурні та часові режими, а також інші важливі параметри обробки. Отримані в ході роботи дані можуть бути використані для розробки рекомендацій та практичних рекомендацій щодо оптимального використання термічної обробки для поліпшення ефективності турбокомпресора. Дослідження відкриває нові можливості для вдосконалення технологічних процесів та підвищення якості виробництва в галузі турбінного двигунобудування. Dyplomna robota mahistra prysviachena obgruntuvanniu optymalnykh parametriv termichnoi obrobky detalei turbokompresora. Doslidzhennia zoseredzheno na vyznachenni efektyvnykh rezhymiv ta umov, yaki zabezpechuiut maksymalnu efektyvnist protsesu termichnoi obrobky dlia pidvyshchennia kharakterystyk turbokompresora. U roboti vykorystovuiutsia suchasni metody modeliuvannia ta analizu teplovykh protsesiv dlia vyznachennia vplyvu riznykh parametriv termichnoi obrobky na vlastyvosti materialiv detalei. Rezultaty doslidzhen dozvoliaiut vyznachyty optymalni temperaturni ta chasovi rezhymy, a takozh inshi vazhlyvi parametry obrobky. Otrymani v khodi roboty dani mozhut buty vykorystani dlia rozrobky rekomendatsii ta praktychnykh rekomendatsii shchodo optymalnoho vykorystannia termichnoi obrobky dlia polipshennia efektyvnosti turbokompresora. Doslidzhennia vidkryvaie novi mozhlyvosti dlia vdoskonalennia tekhnolohichnykh protsesiv ta pidvyshchennia yakosti vyrobnytstva v haluzi turbinnoho dvyhunobuduvannia.
Obgruntuvannia optymalnykh parametriv termichnoi obrobky detalei turbokompresora
Keywords: турбокомпресор; turbokompresor; термообробка; termoobrobka; загартування; zahartuvannia; температурна дія; temperaturna diia