Основні задачі відображення та моделювання простору на площині - Шаврова, О. Б.; Shavrova, O.; Кузьмінова, Л. В.; Kyzminova, L. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2015)
Розглядається загальна задача геометричного моделювання простору на площині з використанням методу зйомки зі збіжними осями для різних проеціюючих конгруенцій. Одержано рівняння відповідностей точкових рядів, утворених проекціями пар точок простору на площині проекцій. Рівняння містять інформацію про вид проеціюючого апарата, метрику простору та проекційної системи. Сформульований принцип єдинності для систем проекцій зі збіжними осями, в якому кожному виду проеціювання на площині проекцій відповідають ознаки, притаманні тільки цьому виду. Considered the general task of geometrical modeling space on a plane, which combines three elements: geometric machine design, space object and its projection.Survey method used to coincide axis for different design congruences.Received the equations projectivity point rows formed projections pairs of points in space on the plane projections. Equations containing information about metric space, view design machine and projection system.Formulated unity principle for systems with projections coincide axis in which each type design plane projections correspond to features unique to this species.The research results can be used for the development of descriptive geometry, photogrammetry in optically different environments, recognition of geometric images.
The main tasks of imaging and modeling space on a plane
Keywords: моделювання; modeling; конгруенція; congruence; метрика; metric; центральні проекції; central projection; двосередовищна зйомка; double environments of survey; принцип єдинності; unity principle