Удосконалення обліку доходів і витрат та аналіз фінансових результатів діяльності підприємства - Масляна, Марина Володимирівна; Masliana, Maryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об'єктом дослідження: є процес організації обліку фінансових результатів підприємства, що підлягає відображенню в системі обліку та звітності. Мета дослідження полягає в теоретичному обґрунтуванні та розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення бухгалтерського обліку доходів і витрат та аналізу фінансових результатів діяльності підприємства для забезпечення ефективного управління. У процесі дослідження використовувалися наукові методи, засновані на діалектичному методі пізнання та об'єктивних законах економіки. Теоретичні аспекти обліку і аналізу фінансових результатів досліджувалися з використанням методу індукції та дедукції. Під час написання роботи було надано визначення та наведені концептуальні засади обліку фінансових результатів та задачі їх аналізу, приведена їх класифікація. Також у роботі наведені засади ведення синтетичного та аналітичного обліку, аналіз майнового стану підприємства та аналіз фінансової стійкості підприємства Розглянуті шляхи можливого вдосконалення бухгалтерського обліку у питаннях формування обліку та аналізу фінансових результатів підприємства. Obiektom doslidzhennia: ye protses orhanizatsii obliku finansovykh rezultativ pidpryiemstva, shcho pidliahaie vidobrazhenniu v systemi obliku ta zvitnosti. Meta doslidzhennia poliahaie v teoretychnomu obgruntuvanni ta rozrobtsi praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia bukhhalterskoho obliku dokhodiv i vytrat ta analizu finansovykh rezultativ diialnosti pidpryiemstva dlia zabezpechennia efektyvnoho upravlinnia. U protsesi doslidzhennia vykorystovuvalysia naukovi metody, zasnovani na dialektychnomu metodi piznannia ta obiektyvnykh zakonakh ekonomiky. Teoretychni aspekty obliku i analizu finansovykh rezultativ doslidzhuvalysia z vykorystanniam metodu induktsii ta deduktsii. Pid chas napysannia roboty bulo nadano vyznachennia ta navedeni kontseptualni zasady obliku finansovykh rezultativ ta zadachi yikh analizu, pryvedena yikh klasyfikatsiia. Takozh u roboti navedeni zasady vedennia syntetychnoho ta analitychnoho obliku, analiz mainovoho stanu pidpryiemstva ta analiz finansovoi stiikosti pidpryiemstva Rozghlianuti shliakhy mozhlyvoho vdoskonalennia bukhhalterskoho obliku u pytanniakh formuvannia obliku ta analizu finansovykh rezultativ pidpryiemstva.
Udoskonalennia obliku dokhodiv i vytrat ta analiz finansovykh rezultativ diialnosti pidpryiemstva
Keywords: витрати; vytraty; доходи; dokhody; звітність; zvitnist; облік; oblik; документ; dokument; організаційна структура; orhanizatsiina struktura; фінансові результати; finansovi rezultaty