Комплексна екологічна оцінка створення енергетичних плантацій на рекультивованих землях - Харитонов, Микола Миколайович; Kharytonov, Mykola; Бабенко, Михайло Григорович; Babenko, Mihaylo; Мартинова, Надія; Martynova, Nadiya; Рула, Ірина; Rula, Irina; Гончар, Наталія Вікторівна; Honchar, Nataliya; Гаврюшенко, Олексанр Олександрович; Gavryushenko, Оleksandr; et al. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Надана характеристика кліматичних та едафо – біологічних особливостей вирощування біологічної сировини на рекультивованих землях в Дніпропетровській області. Зроблена оцінка перспектив вирощування енергетичних культур на фітомеліорованих гірських породах для виробництва біопалива. Акумуляція енергії біомасою швидко ростучих рослин залежить від виду технозему та дози органо-мінеральної домішки. The characteristic of climatic and edapho - biological features is given cultivation of biological raw materials on reclaimed lands in Dnipropetrovsk region. An assessment of the prospects of cultivation energy crops on phytomeliorated rocks for production biofuels. Energy storage by biomass of fast-growing plants depends on type of manure and dose of organo-mineral impurity.
Comprehensive ecological assessment of the creation of energy plantations on reclaimed lands
Keywords: екологічна оцінка; environmental assessment; енергетичні плантації; energy plantations; рекультивовані землі; reclaimed lands; етанол; ethanol