Пророщування зернового матеріалу з використанням розчинів, активованих під дією контактної нерівноважної плазми - Півоваров, Олександр Андрійович; Pivovarov, Olexandr; Ковальова, Олена Сергіївна; Kovalyova, Olena (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2011)
Встановлено, що використання активованих розчинів дозволяє прискорити пророщування зернових культур на початкових етапах ведення процесу. Наведено результати позитивного впливу представлених розчинів на мікробіологічний стан зернового матеріалу. Запропонована технологічна схема застосування розробленого інтенсифікатора росту. It was established that the usage of activated solutions allowed accelerating of germination of grain crops at initial stages of the process, and results of their positive effect on microbiological condition of grain material are given. The paper includes process flow diagram of using the proposed intensifier of growth.
Germination of grain material with the use of solutions activated by non-equilibrium contact plasma
Keywords: зернові культури; grain crops; використання активованих розчинів; use of activated solutions; технологічна схема; technological scheme; прискорення пророщування зерна; acceleration of grain germination