Маркетинг у банках : навчальний посібник - Безус, Роман Миколайович; Bezus, Roman; Курбацька, Лариса Миколаївна; Kurbatska, Larysa; Кадирус, Ірина Григорівна; Kadyrus, Iryna; Донських, Анастасія Сергіївна; Donskikh, Anastasia; Воловик, Дмитро Володимирович; Volovik, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2019)
Викладено матеріал, спрямований на формування необхідних теоретичних знань і набуття практичних навичок з дисципліни «Маркетинг у банках» та професійних компетенцій з маркетингової та банківської справи. Підкреслено особливості та проблемні аспекти формування, еволюційного розвитку та застосування сучасних маркетингових технологій в банківській справі. Послідовно розглянуто систему теоретичного, методологічного та практичного забезпечення дисципліни «Маркетинг у банках». До кожної теми наведено теоретичний матеріал для поглибленого опрацювання, завдання для самостійної й індивідуальної роботи у формі запитань для самоконтролю та практичних і творчо-аналітичних завдань. Запропонований навчальний посібник відповідає вимогам організації освітнього процесу. Рекомендується для студентів закладів вищої освіти, які ведуть навчання за освітньо-професійною програмою бакалавр зі спеціальності 075 «Маркетинг» галузі знань 07 «Управління та адміністрування». Матеріал знадобиться й магістрам, маркетологогам і банківським працівникам для поглиблення і формування системного уявлення про стан та сучасне функціонуванн маркетингу у банках. Vykladeno material, spriamovanyi na formuvannia neobkhidnykh teoretychnykh znan i nabuttia praktychnykh navychok z dystsypliny «Marketynh u bankakh» ta profesiinykh kompetentsii z marketynhovoi ta bankivskoi spravy. Pidkresleno osoblyvosti ta problemni aspekty formuvannia, evoliutsiinoho rozvytku ta zastosuvannia suchasnykh marketynhovykh tekhnolohii v bankivskii spravi. Poslidovno rozghlianuto systemu teoretychnoho, metodolohichnoho ta praktychnoho zabezpechennia dystsypliny «Marketynh u bankakh». Do kozhnoi temy navedeno teoretychnyi material dlia pohlyblenoho opratsiuvannia, zavdannia dlia samostiinoi y indyvidualnoi roboty u formi zapytan dlia samokontroliu ta praktychnykh i tvorcho-analitychnykh zavdan. Zaproponovanyi navchalnyi posibnyk vidpovidaie vymoham orhanizatsii osvitnoho protsesu. Rekomenduietsia dlia studentiv zakladiv vyshchoi osvity, yaki vedut navchannia za osvitno-profesiinoiu prohramoiu bakalavr zi spetsialnosti 075 «Marketynh» haluzi znan 07 «Upravlinnia ta administruvannia». Material znadobytsia y mahistram, marketolohoham i bankivskym pratsivnykam dlia pohlyblennia i formuvannia systemnoho uiavlennia pro stan ta suchasne funktsionuvann marketynhu u bankakh.
Marketynh u bankakh : navchalnyi posibnyk
Keywords: маркетинг у банківській сфері; marketing in the banking sector; ринок банківських продуктів і послуг; the market of banking products and services; конкуренція; competition; продуктова і цінова політика банку; product and price policy of the bank; продаж банківських продуктів і послуг; sales of banking products and services; комунікаційна політика; communication policy; організаційні аспекти маркетингової діяльності банку; organizational aspects of marketing activities of the bank