Професор Степченко Лілія Михайлівна - Братчик, Антоніна Григорівна; Bratchyk, Antonina; Кобець, Наталія Володимирівна; Kobets, Natalia; Дирда, Галина Віталіївна; Dyrda, Galina; Бущук, Світлана Степанівна; Bushchuk, Svitlana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2011)
У виданні відображено основні етапи життя, наукову, науково-дослідну, органі-заційну та громадську діяльність Л.М.Степченко – вченого-фізіолога в галузі розробки концепції та механізмів дії біологічно активних речовин природного походження у тваринництві та ветеринарній медицині, наукового керівника Проблемної лабораторії з гумінових добрив, кандидата біологічних наук, професора кафедри фізіології та біо-хімії сільськогосподарських тварин Дніпропетровського державного аграрного універ-ситету. Науковий доробок вченого – більше 220 науково-методичних праць, в тому числі підручників, навчальних посібників, монографій, авторських свідоцтв СРСР і патентів України. The publication reflects the main stages of life, scientific, research, organizational and social activity of LM Stepchenko - scientist-physiologist in the field of development of the concept and mechanisms of action of biologically active substances of natural origin in animal husbandry and veterinary medicine, scientific leader of the Problem Laboratory from humic fertilizers, Candidate of Biological Sciences, Professor at the Department of Physiology and Bio-Chemistry of Agricultural Animals of Dnipropetrovsk State Agrarian University. Scientific achievements of the scientist - more than 220 scientific-methodical works, including textbooks, manuals, monographs, copyright certificates of the USSR and patents of Ukraine.
Professor Stepchenko Lilia
Keywords: біологічно активні речовини; biologically active substances; гумінові добрива; humic fertilizers; біохімія; biochemistry