Удосконалення організації бізнес-процесів підприємства в сучасних умовах - Курінна, Валентина Михайлівна; Kurinna, Valentyna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета дослідження — розробити практичні рекомендації щодо удосконалення організації бізнес-процесів ФОП «Степанов С.І.» з метою підвищення ефективності діяльності, зміцнення адаптивності до зовнішніх змін та формування підґрунтя для сталого розвитку підприємства. Завдання дослідження:  розкрити теоретичні засади організації та управління бізнес-процесами в аграрному виробництві;  проаналізувати організаційно-економічну діяльність ФОП «Степанов С. І.»;  здійснити картування та оцінку ефективності наявних бізнес-процесів підприємства;  визначити ключові проблеми та резерви підвищення результативності;  сформувати цільову модель процесної організації та запропонувати шляхи її впровадження;  провести економічне обґрунтування очікуваних ефектів від запропонованих удосконалень. Об’єкт дослідження — процес системного управління бізнес-процесами аграрного підприємства. Предмет дослідження — бізнес-процеси ФОП «Степанов С. І.» та механізми їх організації й удосконалення в сучасних умовах. Meta doslidzhennia — rozrobyty praktychni rekomendatsii shchodo udoskonalennia orhanizatsii biznes-protsesiv FOP «Stepanov S.I.» z metoiu pidvyshchennia efektyvnosti diialnosti, zmitsnennia adaptyvnosti do zovnishnikh zmin ta formuvannia pidgruntia dlia staloho rozvytku pidpryiemstva. Zavdannia doslidzhennia: - rozkryty teoretychni zasady orhanizatsii ta upravlinnia biznes-protsesamy v ahrarnomu vyrobnytstvi; - proanalizuvaty orhanizatsiino-ekonomichnu diialnist FOP «Stepanov S. I.»; - zdiisnyty kartuvannia ta otsinku efektyvnosti naiavnykh biznes-protsesiv pidpryiemstva; - vyznachyty kliuchovi problemy ta rezervy pidvyshchennia rezultatyvnosti; - sformuvaty tsilovu model protsesnoi orhanizatsii ta zaproponuvaty shliakhy yii vprovadzhennia; - provesty ekonomichne obgruntuvannia ochikuvanykh efektiv vid zaproponovanykh udoskonalen. Obiekt doslidzhennia — protses systemnoho upravlinnia biznes-protsesamy ahrarnoho pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia — biznes-protsesy FOP «Stepanov S. I.» ta mekhanizmy yikh orhanizatsii y udoskonalennia v suchasnykh umovakh.
Udoskonalennia orhanizatsii biznes-protsesiv pidpryiemstva v suchasnykh umovakh
Keywords: бізнес-процеси підприємства; biznes-protsesy pidpryiemstva; сучасні умови; suchasni umovy; удосконалення організації; udoskonalennia orhanizatsii