Вплив мікробіологічних препаратів на поширеність і розвиток хвороб картоплі в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «ГАРАНТ-АГРО 4» Павлоградського району Дніпропетровської області - Земляний, Максим Олегович; Zemlianyi, Maksym Olehovych (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
В сучасних умовах розвитку рослинництва за постійного потепління клімату, біологізації виробництва сільськогосподарської продукції існує необхідність в більш детальному, додатковому вивченні ефективності мікробіологічних препаратів, а саме визначенні поширеності і розвитку хвороб в посівах картоплі для отримання максимального урожаю бульб. Представлено аналіз, а також визначено вплив мікробних біопрепаратів на поширеність і розвиток хвороб в посівах картоплі, формування урожаю бульб, а також економічну ефективність її вирощування. Встановлено суттєвий влив мікробних біопрепаратів на поширеність і розвиток хвороб в посівах картоплі, формування урожаю бульб та рівня економічної ефективності. V suchasnykh umovakh rozvytku roslynnytstva za postiinoho poteplinnia klimatu, biolohizatsii vyrobnytstva silskohospodarskoi produktsii isnuie neobkhidnist v bilsh detalnomu, dodatkovomu vyvchenni efektyvnosti mikrobiolohichnykh preparativ, a same vyznachenni poshyrenosti i rozvytku khvorob v posivakh kartopli dlia otrymannia maksymalnoho urozhaiu bulb. Predstavleno analiz, a takozh vyznacheno vplyv mikrobnykh biopreparativ na poshyrenist i rozvytok khvorob v posivakh kartopli, formuvannia urozhaiu bulb, a takozh ekonomichnu efektyvnist yii vyroshchuvannia. Vstanovleno suttievyi vlyv mikrobnykh biopreparativ na poshyrenist i rozvytok khvorob v posivakh kartopli, formuvannia urozhaiu bulb ta rivnia ekonomichnoi efektyvnosti.
Vplyv mikrobiolohichnykh preparativ na poshyrenist i rozvytok khvorob kartopli v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «HARANT-AHRO 4» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: охорона праці; okhorona pratsi; картопля; kartoplia; поширеність хвороб; poshyrenist khvorob; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist; розвиток хвороб; rozvytok khvorob