Ефективність поливу сільськогосподарських культур дощувальною машиною «Фрегат» - Кондратюк, Іван Сергійови; Kondratiuk, Ivan (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Метою роботи є розробка технологій, принципових схем і конструкцій мобільних засобів поливу при їх використанні в існуючих зрошувальних системах з широкозахватними дощувальними машинами. Для досягнення мети в роботі вирішено такі завдання: - проведено аналіз існуючого стану зрошення; - розроблено принципові схеми технологій і сумісного використання широкозахватних і мобільних дощувальних машин; - розроблено принципову схему та конструкцію мобільної дощувальної машини і досліджено її агротехнічні показники; - визначено економічна ефективність впровадження мобільної дощувальної машини у виробництво. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii, pryntsypovykh skhem i konstruktsii mobilnykh zasobiv polyvu pry yikh vykorystanni v isnuiuchykh zroshuvalnykh systemakh z shyrokozakhvatnymy doshchuvalnymy mashynamy. Dlia dosiahnennia mety v roboti vyrisheno taki zavdannia: - provedeno analiz isnuiuchoho stanu zroshennia; - rozrobleno pryntsypovi skhemy tekhnolohii i sumisnoho vykorystannia shyrokozakhvatnykh i mobilnykh doshchuvalnykh mashyn; - rozrobleno pryntsypovu skhemu ta konstruktsiiu mobilnoi doshchuvalnoi mashyny i doslidzheno yii ahrotekhnichni pokaznyky; - vyznacheno ekonomichna efektyvnist vprovadzhennia mobilnoi doshchuvalnoi mashyny u vyrobnytstvo.
Efektyvnist polyvu silskohospodarskykh kultur doshchuvalnoiu mashynoiu «Frehat»
Keywords: зрошування; zroshuvannia; технологія; tekhnolohiia; дощувальна машина; doshchuvalna mashyna; конструкція; konstruktsiia; параметри; parametry; робочі органи; robochi orhany