Екологічні особливості лісівничо-таксаційного стану лісів Дніпропетровщини - Мошегова, Єлизавета Юріївна; Moshehova, Yelyzaveta (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Темою дипломної роботи є «Екологічні особливості лісівничо-таксаційного стану лісів Дніпропетровщини», і актуальність питання не викликає сумніву, адже за останні 5 років вирубування і відтворення лісів мають однакові цифри. Збільшується кількість нових заводів та підприємств, а разом з тим і шкідливі викиди в атмосферу. Об’єктом дослідження є вплив лісових насаджень на екологічну ситуацію Дніпропетровської області. Предметом є лісові насадження , що підпорядковані Державному агентству лісових ресурсів України, що є у віддані Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства ( ДОУЛМГ), їх стан, динаміка, таксаційні особливості. Усі втрати лісу потрібно негайно відтворювати, адже ліси – це наш кисень, без якого життя неможливе. Метою дослідження є узагальнення лісівничо-таксаційних показниківдеревостанів лісового фонду, підпорядкованого Державному агентству лісових ресурсів України. Temoiu dyplomnoi roboty ye «Ekolohichni osoblyvosti lisivnycho-taksatsiinoho stanu lisiv Dnipropetrovshchyny», i aktualnist pytannia ne vyklykaie sumnivu, adzhe za ostanni 5 rokiv vyrubuvannia i vidtvorennia lisiv maiut odnakovi tsyfry. Zbilshuietsia kilkist novykh zavodiv ta pidpryiemstv, a razom z tym i shkidlyvi vykydy v atmosferu. Obiektom doslidzhennia ye vplyv lisovykh nasadzhen na ekolohichnu sytuatsiiu Dnipropetrovskoi oblasti. Predmetom ye lisovi nasadzhennia , shcho pidporiadkovani Derzhavnomu ahentstvu lisovykh resursiv Ukrainy, shcho ye u viddani Dnipropetrovskoho oblasnoho upravlinnia lisovoho ta myslyvskoho hospodarstva ( DOULMH), yikh stan, dynamika, taksatsiini osoblyvosti. Usi vtraty lisu potribno nehaino vidtvoriuvaty, adzhe lisy – tse nash kysen, bez yakoho zhyttia nemozhlyve. Metoiu doslidzhennia ye uzahalnennia lisivnycho-taksatsiinykh pokaznykivderevostaniv lisovoho fondu, pidporiadkovanoho Derzhavnomu ahentstvu lisovykh resursiv Ukrainy.
Ekolohichni osoblyvosti lisivnycho-taksatsiinoho stanu lisiv Dnipropetrovshchyny
Keywords: лісовий фонд; lisovyi fond; категорія лісів; katehoriia lisiv; вік лісів; vik lisiv; тип лісу; typ lisu