Сучасний стан розвитку спроможності територіальних громад в процесі децентралізації - Яцевич, К.; Yatsevych, K. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Реформа місцевого самоврядування, головним принципом якої є децентралізація, стала однією з ключових реформ на сучасному етапі державотворчих процесів. Шлях реформи полягає в укрупненні рівнів місцевого самоврядування, зокрема, що стосується базового рівня, для забезпечення спроможності територіальних громад. Reforma mistsevoho samovriaduvannia, holovnym pryntsypom yakoi ye detsentralizatsiia, stala odniieiu z kliuchovykh reform na suchasnomu etapi derzhavotvorchykh protsesiv. Shliakh reformy poliahaie v ukrupnenni rivniv mistsevoho samovriaduvannia, zokrema, shcho stosuietsia bazovoho rivnia, dlia zabezpechennia spromozhnosti terytorialnykh hromad.
Suchasnyi stan rozvytku spromozhnosti terytorialnykh hromad v protsesi detsentralizatsii
Keywords: місцеве самоврядування; mistseve samovriaduvannia; територіальні громади; terytorialni hromady; передача частини повноважень держави; peredacha chastyny povnovazhen derzhavy