До проблеми забруднення водойм відходами підприємств із виробництва свинини - Храмкова, Ольга Миколаївна; Khramkova, O.; Khramkova, O. M.; Khramkova, O. N.; Hramkova, O. N.; Khramkova, Olga (Дніпровський ДАЕУ, 2019)
У роботі висвітлено та проаналізовано проблему забруднення води викидами сільськогосподарських підприємств. Тваринництво забезпечує населення найбільш цінними продуктами харчування і водночас робота підприємств промислового тваринництва пов’язана зі значним забрудненням навколишнього середовища. Встановлено, що виміри і кадастри є початковою базою для цілей скорочення. Крім того, досвід інших держав показав, що необхідно посилити законодавство України по управлінню гноєм для контролю забруднення довкілля. В работе освещены и проанализированы проблему загрязнения воды выбросами сельскохозяйственных предприятий. Животноводство обеспечивает население наиболее ценными продуктами питания и одновременно работа предприятий промышленного животноводства связана со значительным загрязнением окружающей среды. Установлено, что измерения и кадастры является исходной базой для целей сокращения. Кроме того, опыт других государств показал, что необходимо усилить законодательство Украины по управлению навозом для контроля загрязнения окружающей среды. The problem of water pollution by emissions from agricultural enterprises is highlighted and analyzed. Livestock breeding provides the population with the most valuable food products, and at the same time the work of industrial livestock enterprises is associated with significant pollution of the environment. Measures and inventories are found to be the starting point for reduction purposes. In addition, the experience of other states has shown that it is necessary to strengthen the legislation of Ukraine on manure management for the control of environmental pollution.
К проблеме загрязнения водоемов отходами предприятий по производству свинины
To the problem of water pollution by pork production enterprises
Храмкова Ольга Миколаївна http://orcid.org/0000-0002-0697-7715
Keywords: стічні води; sewage; екологічна безпека; ecological safety; обробка гною; manure treatment; свиноферма; pig breeding