Розвиток управлінського консалтингу в умовах трансформації земельних відносин в Україні - Отроцюк, Олена Володимирівна; Otrotsiuk, Olena (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
В роботі проведено аналіз понятійного апарату в сфері земельних ресурсів, розглянуті показники ефективності їх використання. Проведено огляд досвіду окремих країн світу щодо правового регулювання земельних відносин. Визначені переваги та недоліки, які буде мати українське суспільство після скасування мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. Визначені натуральні та вартісні показники землезабезпечення, досліджено структуру землекористувачів в Україні. V roboti provedeno analiz poniatiinoho aparatu v sferi zemelnykh resursiv, rozghlianuti pokaznyky efektyvnosti yikh vykorystannia. Provedeno ohliad dosvidu okremykh krain svitu shchodo pravovoho rehuliuvannia zemelnykh vidnosyn. Vyznacheni perevahy ta nedoliky, yaki bude maty ukrainske suspilstvo pislia skasuvannia moratoriiu na kupivliu-prodazh zemel silskohospodarskoho pryznachennia. Vyznacheni naturalni ta vartisni pokaznyky zemlezabezpechennia, doslidzheno strukturu zemlekorystuvachiv v Ukraini.
Rozvytok upravlinskoho konsaltynhu v umovakh transformatsii zemelnykh vidnosyn v Ukraini
Keywords: земельні ресурси; land resources; землекористувачі; land users; мораторій на ринок землі; moratory for land market; ефективність землекористування; using; виробництво біоенергетичної сировини; bio-energy raw material production