Удосконалення управління маркетинговою стратегією розвитку підприємства - Фісун, Катерина Євгенівна; Fisun, Kateryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою роботи є теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення управління маркетинговою стратегією розвитку підприємства в умовах сучасного конкурентного середовища, з урахуванням цифрових технологій, змін у споживчій поведінці та потребі в підвищенні ефективності управлінських рішень у сфері маркетингу. Для досягнення зазначеної мети передбачається вирішення таких завдань: – розглянути теоретичні підходи до формування маркетингової стратегії підприємства; – вивчити критерії та інструменти оцінки ефективності маркетингової діяльності; – надати організаційно-економічну характеристику суб’єкта підприємництва; – дослідити систему управління маркетинговою стратегією ФОП Травінський К.В.; – розробити маркетингову стратегію розвитку ФОП Травінський К.В.; – оцінити економічну ефективність впровадження цифрового маркетингу. Об’єктом дослідження є процес управління маркетинговою стратегією на підприємстві в умовах сучасного ринкового середовища. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних і практичних аспектів удосконалення управління маркетинговою стратегією розвитку підприємства. Metoiu roboty ye teoretychne obgruntuvannia ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia upravlinnia marketynhovoiu stratehiieiu rozvytku pidpryiemstva v umovakh suchasnoho konkurentnoho seredovyshcha, z urakhuvanniam tsyfrovykh tekhnolohii, zmin u spozhyvchii povedintsi ta potrebi v pidvyshchenni efektyvnosti upravlinskykh rishen u sferi marketynhu. Dlia dosiahnennia zaznachenoi mety peredbachaietsia vyrishennia takykh zavdan: – rozghlianuty teoretychni pidkhody do formuvannia marketynhovoi stratehii pidpryiemstva; – vyvchyty kryterii ta instrumenty otsinky efektyvnosti marketynhovoi diialnosti; – nadaty orhanizatsiino-ekonomichnu kharakterystyku subiekta pidpryiemnytstva; – doslidyty systemu upravlinnia marketynhovoiu stratehiieiu FOP Travinskyi K.V.; – rozrobyty marketynhovu stratehiiu rozvytku FOP Travinskyi K.V.; – otsinyty ekonomichnu efektyvnist vprovadzhennia tsyfrovoho marketynhu. Obiektom doslidzhennia ye protses upravlinnia marketynhovoiu stratehiieiu na pidpryiemstvi v umovakh suchasnoho rynkovoho seredovyshcha. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh, metodychnykh i praktychnykh aspektiv udoskonalennia upravlinnia marketynhovoiu stratehiieiu rozvytku pidpryiemstva.
Udoskonalennia upravlinnia marketynhovoiu stratehiieiu rozvytku pidpryiemstva
Keywords: розвиток підприємства; rozvytok pidpryiemstva; маркетингова стратегія; marketynhova stratehiia; удосконалення управління; udoskonalennia upravlinnia