Вдосконалення управління фінансуванням сільськогосподарського підприємства за рахунок власного капіталу - Ніколаєнко, Аліна Віталіївна; Nikolaienko, Alina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Економіко-математичне моделювання ефективності використання власного капіталу ПП «Мир» доводить залежність між коефіцієнтом покриття і коефіцієнтом фінансової незалежності а також коефіцієнтом оборотності капіталу яка є стійкою, характеризується високою щільністю (множинний коефіцієнт кореляції 0,96). Варіація коефіцієнта покриття на 96% обумовлена варіацією включених факторів. Ekonomiko-matematychne modeliuvannia efektyvnosti vykorystannia vlasnoho kapitalu PP «Myr» dovodyt zalezhnist mizh koefitsiientom pokryttia i koefitsiientom finansovoi nezalezhnosti a takozh koefitsiientom oborotnosti kapitalu yaka ye stiikoiu, kharakteryzuietsia vysokoiu shchilnistiu (mnozhynnyi koefitsiient koreliatsii 0,96). Variatsiia koefitsiienta pokryttia na 96% obumovlena variatsiieiu vkliuchenykh faktoriv.
Vdoskonalennia upravlinnia finansuvanniam silskohospodarskoho pidpryiemstva za rakhunok vlasnoho kapitalu
Keywords: капітал; capital; підприємство; enterprise; фінансування; financing; залежність; dependence; управління; management; ризик; risk; власний капітал; equity