Умовно-патогенна мікрофлора, як етіологічний фактор виникнення хірургічної патології у собак - Спіцина, Тетяна Леонідівна; Spitsyna, Tetiana; Spitsina, T.; Spitsina, T. L.; Spitsyna, T. L.; Spitsyna, T.; Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Жигалкін, С. В.; et al. (My University, 2010)
За даними авторiв досить вагому частку хiрургiчних хвороб займають запалення вушних раковин рiзноi erioлoriї (до 10 %). При цъому за статистикою гнiйно-катаральнi запалення зовнiuшього слухового ходу становлять приблизно 50 %. Для порiвняння зазначимо, що 12 % випадкiв запалень зовнiшньої вушної раковини вiдводиться отитам паразитарної етiологiї, а 21 % отитам алергiчної eтioлoriї. Основною причиною отитiв є iнфiкування бактерiями або iншими мiкроорганiзмами. Особливу увагу слiд придiляти специфiчнiй мiкрофлорi, а також умовно-патогенним мiкроорганiзмам i мiкроскопiчним грибам. Отже, з вищезазначеного треба пiдкреслити, що особлива увага всiх ветеринарних спецiалiстiв повинна бути прикута рiшенню проблеми визначення мiкроорганiзмiв при лiкуванні отитiв гнiйно-катарального характеру у собак.
Conditionally pathogenic microflora as an etiological factor of origin of surgical pathology in dogs
Спіцина Тетяна Леонідівна https://orcid.org/0000-0002-8047-7305 Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: собаки; dogs; отит; otitis; умовно-патогенна мікрофлора; conditionally pathogenic microflora; мікроорганізми; microorganisms