Теоретичні засади вивчення покупців та їх поведінки на окремих ринках - Борисенко, Є.; Borysenko, Ye. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Поведінка покупця формується під впливом системи чинників культурного, соціального та психологічного характеру. Чинниками культурного порядку є культура, субкультура, соціальний стан. До соціальних чинників належать вплив референтних груп, сім’ї, ролі та статусу. Поведінка споживача істотно змінюється залежно від того, який саме товар він купує. Povedinka pokuptsia formuietsia pid vplyvom systemy chynnykiv kulturnoho, sotsialnoho ta psykholohichnoho kharakteru. Chynnykamy kulturnoho poriadku ye kultura, subkultura, sotsialnyi stan. Do sotsialnykh chynnykiv nalezhat vplyv referentnykh hrup, simi, roli ta statusu. Povedinka spozhyvacha istotno zminiuietsia zalezhno vid toho, yakyi same tovar vin kupuie.
Teoretychni zasady vyvchennia pokuptsiv ta yikh povedinky na okremykh rynkakh
Keywords: поведінка покупця; povedinka pokuptsia; вивчення покупців; vyvchennia pokuptsiv