Вплив попередників на урожайність гібридів кукурудзи на зерно в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба» Покровського району Дніпропетровської області - Кулябкін, Олександр Васильович; Kulyabkin, Olexandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Попередніми дослідженнями встановлено, що гібриди кукурудзи неоднаково реагують на попередник. Це залежить від групи стиглості гібрида та його сортових особливостей. У зв’язку з актуальністю наведених наукових положень і недостатньою їх вивченістю в умовах північного Степу нами було проведено дослідження щодо удосконалення елементів технології вирощування кукурудзи. Poperednimy doslidzhennyamy vstanovleno, shcho hibrydy kukurudzy neodnakovo reahuyutʹ na poperednyk. Tse zalezhytʹ vid hrupy styhlosti hibryda ta yoho sortovykh osoblyvostey. U zvʺyazku z aktualʹnistyu navedenykh naukovykh polozhenʹ i nedostatnʹoyu yikh vyvchenistyu v umovakh pivnichnoho Stepu namy bulo provedeno doslidzhennya shchodo udoskonalennya elementiv tekhnolohiyi vyroshchuvannya kukurudzy.
Vplyv poperednykiv na urozhaynistʹ hibrydiv kukurudzy na zerno v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Druzhba» Pokrovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: кукурудза; corn; гібрид; hybrid; попередник; precursor; урожайність; yield; охорона праці; labor protection; економічна ефективність; economic efficiency