Вплив способу посіву, густоти стояння рослин і стимулятору росту на продуктивність сорго в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Світанок» Новомосковського району Дніпропетровської області - Гаркавий, Юрій Васильович; Harkavyy, Yuriy (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Встановлено, що найвищу врожайність зеленої маси за густоти 250 тис. рослин на гектар та обробки насіння стимулятором росту Вимпел 2 (0,5л/т) + позакореневого застосування в фазу кущення (0,5л/га) забезпечив гібрид Сват – 98,8 т/га. Отриманий прибуток був найвищим у гібрида Сват, за сівби насіння з шириною міжрядь 45 см та густотою рослин 250 тис. шт./га і обробки насіння стимулятором росту Вимпел 2 (0,5л/т) + позакореневого застосування в фазу кущення (0,5л/га) і становив 29225 грн./га відповідно. Рівень рентабельності за цих показників найвищий і становить 156,3% у гібрида Сват. Vstanovleno, shcho nayvyshchu vrozhaynistʹ zelenoyi masy za hustoty 250 tys. roslyn na hektar ta obrobky nasinnya stymulyatorom rostu Vympel 2 (0,5l/t) + pozakorenevoho zastosuvannya v fazu kushchennya (0,5l/ha) zabezpechyv hibryd Svat – 98,8 t/ha. Otrymanyy prybutok buv nayvyshchym u hibryda Svat, za sivby nasinnya z shyrynoyu mizhryadʹ 45 sm ta hustotoyu roslyn 250 tys. sht./ha i obrobky nasinnya stymulyatorom rostu Vympel 2 (0,5l/t) + pozakorenevoho zastosuvannya v fazu kushchennya (0,5l/ha) i stanovyv 29225 hrn./ha vidpovidno. Rivenʹ rentabelʹnosti za tsykh pokaznykiv nayvyshchyy i stanovytʹ 156,3% u hibryda Svat.
Vplyv sposobu posivu, hustoty stoyannya roslyn i stymulyatoru rostu na produktyvnistʹ sorho v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Svitanok» Novomoskovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: сорго; sorghum; спосіб посіву; method of sowing; густота стояння рослин; plant density; стимулятор росту; growth stimulator; урожайність; yield