Удосконалення процесу механізації сівби з розробкою конструкції посівного комплексу - Свічкаренко, Марк Сергійович; Svichkarenko, Mark Serhiiovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2024)
Рослинність у цій зоні характеризується наявністю листяних та хвойних лісів, а також трав’яної рослинності степових луків. Ґрунти в основному належать до сірих лісових і дерново-підзолистих типів. Сірі лісові ґрунти відрізняються вираженим горизонтом гумусу, слабко-кислим реакцією та вмістом органічних речовин. Основні методи збільшення родючості таких ґрунтів включають поглиблення орного шару, використання добрив, вапнування, травосіяння та запобігання ерозії. lystianykh ta khvoinykh lisiv, a takozh travianoi roslynnosti stepovykh lukiv. Grunty v osnovnomu nalezhat do sirykh lisovykh i dernovo-pidzolystykh typiv. Siri lisovi grunty vidrizniaiutsia vyrazhenym horyzontom humusu, slabko-kyslym reaktsiieiu ta vmistom orhanichnykh rechovyn. Osnovni metody zbilshennia rodiuchosti takykh gruntiv vkliuchaiut pohlyblennia ornoho sharu, vykorystannia dobryv, vapnuvannia, travosiiannia ta zapobihannia erozii.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii sivby z rozrobkoiu konstruktsii posivnoho kompleksu
Keywords: сівалка; sivalka; тов «Зоря»; tov «Zoria»; посівний комплекс; posivnyi kompleks; лапа-сошник; lapa-soshnyk; рама; rama