Удосконалення системи управління логістичними процесами підприємства - Філіпенко, Анна Олексіївна; Filipenko, Anna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета дослідження полягає у формуванні науково обґрунтованих пропозицій щодо вдосконалення системи управління логістичними процесами підприємства на прикладі ДП «Хлібна база №73». Для досягнення мети були поставлені такі завдання: - розкрити теоретичні засади управління логістичними процесами на підприємстві; - охарактеризувати організаційно-економічну діяльність ДП «Хлібна база №73» та проаналізувати стан його логістичної системи; - виявити основні проблеми в управлінні логістикою та обґрунтувати напрями їх удосконалення; - оцінити економічну ефективність запропонованих заходів покращення логістичних процесів. Об’єктом дослідження є логістична система підприємства у сфері зберігання та обробки зернових культур. Предметом дослідження виступають теоретико-методичні та прикладні аспекти удосконалення системи управління логістичними процесами на підприємстві. Meta doslidzhennia poliahaie u formuvanni naukovo obgruntovanykh propozytsii shchodo vdoskonalennia systemy upravlinnia lohistychnymy protsesamy pidpryiemstva na prykladi DP «Khlibna baza №73». Dlia dosiahnennia mety buly postavleni taki zavdannia: - rozkryty teoretychni zasady upravlinnia lohistychnymy protsesamy na pidpryiemstvi; - okharakteryzuvaty orhanizatsiino-ekonomichnu diialnist DP «Khlibna baza №73» ta proanalizuvaty stan yoho lohistychnoi systemy; - vyiavyty osnovni problemy v upravlinni lohistykoiu ta obgruntuvaty napriamy yikh udoskonalennia; - otsinyty ekonomichnu efektyvnist zaproponovanykh zakhodiv pokrashchennia lohistychnykh protsesiv. Obiektom doslidzhennia ye lohistychna systema pidpryiemstva u sferi zberihannia ta obrobky zernovykh kultur. Predmetom doslidzhennia vystupaiut teoretyko-metodychni ta prykladni aspekty udoskonalennia systemy upravlinnia lohistychnymy protsesamy na pidpryiemstvi.
Udoskonalennia systemy upravlinnia lohistychnymy protsesamy pidpryiemstva
Keywords: логістичні процеси підприємства; lohistychni protsesy pidpryiemstva; організаційно-економічна діяльність; orhanizatsiino-ekonomichna diialnist; удосконалення системи управління; udoskonalennia systemy upravlinnia