Машиновикористання в рослинництві (енергетичний аналіз) - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatolii; Деркач, Олексій Дмитрович; Derkach, Oleksii; Макаренко, Дмитро Олександрович; Makarenko, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
У навчальному посібнику викладено теоретичні основи машиновикористання в рослинництві, енергетичного аналізу, наведено екологічну оцінку механізованих технологічних процесів вирощування сільськогосподарських культур. Розглянуто особливості методик енергетичної оцінки технологій, що дозволить здобувачам глибше зрозуміти вплив енергії на технологічні процеси в рослинництві, здійснювати об’єктивне їх проектування і, як наслідок, отримувати технології з максимальною енергетичною ефективністю. U navchalnomu posibnyku vykladeno teoretychni osnovy mashynovykorystannia v roslynnytstvi, enerhetychnoho analizu, navedeno ekolohichnu otsinku mekhanizovanykh tekhnolohichnykh protsesiv vyroshchuvannia silskohospodarskykh kultur. Rozghlianuto osoblyvosti metodyk enerhetychnoi otsinky tekhnolohii, shcho dozvolyt zdobuvacham hlybshe zrozumity vplyv enerhii na tekhnolohichni protsesy v roslynnytstvi, zdiisniuvaty obiektyvne yikh proektuvannia i, yak naslidok, otrymuvaty tekhnolohii z maksymalnoiu enerhetychnoiu efektyvnistiu.
Machine use in crop production (energy analysis)
Keywords: машиновикористання; mashynovykorystannia; енергетичні еквіваленти; enerhetychni ekvivalenty; енергоємність операцій; enerhoiemnist operatsii; екологічний аналіз; ekolohichnyi analiz; енергетичний аналіз технологій; enerhetychnyi analiz tekhnolohii