Додавання адсорбенту до раціону молодняку свиней та його вплив на їх продуктивність - Бегма, Наталія Андріївна; Begma, Natalia; Begma, N. A. (Подільський державний аграрно-технічний університет, 2018)
Досліджено кормову добавку – анісорб, яка захищає здоров'я тварин дезактивуючи мікотоксини в кормовій сировині. Також це полікомпонентний препарат, що включає різні мінеральні сполуки, володіє високою специфічністю по скріпленню та нейтралізації токсинів в шлунково-кишковому тракті, основною зв'язуючою речовиною в якому є гідросилікат алюмінію складної форми. Встановлено, що кращими відгодівельними якостями та більш високою енергією росту відзначалися підсвинки третьої дослідної групи, які отримували раціони з кормовою добавкою – анісорб, яку додавали 3 кг на 1 т комбікорму. Исследовано кормовую добавку – анисорб, которая защищает здоровъъя животных, дезактивируя микотоксины в кормовом сырье. Также это поликомпонентний препарат, который включает разные минеральные соединения, владеет высокой специфичностью по связыванию и нейтрализации токсинов в желудочно-кишечном тракте, основным звъъязуючею веществом в котором есть гидросиликат алюминия сложной формы. Установлено, что лучшими откормными качествами и высшей энергией роста отмечались подсвинки третьей опытной группы, которые получали рационы с кормовой добавкой анисорб - 3 кг на 1 т комбикорма. Feed addition is investigational – anisorb, which protects zdorov''ya of zoons, deactivating mikotoksiny in feed raw material. Also it polikomponentniy preparation which includes different mineral connections owns high specificity on fastening and neutralization of toxins in a gastroenteric highway, a basic zv''yazuyucheyu matter in which is a hydrosilicate of aluminium of difficult form. It is set that the best otkormnymi qualities and higher energy of growth were mark podsvinki of third experimental group, which got rations with feed addition of anisorb are 3 kg on 1 t of the mixed fodder.
Добавление адсорбента к рациону молодняка свиней и его влияние на их продуктивность
Adding of adsorbent to the ration of sapling of pigs and his influence on their productivity
Бегма Наталія Андріївна https://orcid.org/0000-0002-8598-6686
Keywords: обмін речовин; metabolism; молодняк свиней; young pigs; кормова добавка; feed additive; анісорб; anisorb; мікотоксини; mycotoxins; біохімічні показники; biochemical parameters; загальний білок крові; total serum protein; продуктивність; productivity